Katčin blog

Pro moji rodinu a přátele.

My Photo
Name:
Location: Wien, Austria

Monday, June 26, 2006

Thurso

A je pondělí. Měli jsme napilno, všichni čtyři. Scott odlétal v neděli večer do Londýna, kde bude pracovat se svým šéfem na vývoji nového pojektu. Já se vydala do Thursa. Scottovi rodiče mi navrhli, abych se za nimi i s dětmi rozjela – a nebyla tak celý týden sama.
Cesta do Thursa trvá něco kolem šesti hodin. Thurso leží na severním pobřeží, 300 mil od Maddistonu, tedy něco přes 450 km. Vyjeli jsme v neděli po obědě, což se ukázalo jako moudré rozhodnutí, protože děti usnuly a spaly až do Inverness – přes 200km. Protože bylo krásné slunné odpoledne a silnice byla téměř vylidněná, tak jsem si cestu velmi užívala. Ze začátku jsme projížděli hustými lesy, z nichž se vynořovaly zarostlé kopce a čas od času nějaký ten zámek, vypadající spíše jako hrad. Pak se najednou krajina změnila. Lesy vymizely a místo nich nastoupil vřes a kamení. To už jsme byli v centru Highlands. Po těchto prvohorách se cesta od Inverness směrem na sever změnila v krásnou scénickou cestu podél pobřeží. Silnice kopírovala zvlněný terén, takže jsme částečně jeli podél pláží a pak jsme se ocitli vysoko nad mořem na silnici vedoucí po útesech. Bylo to moc romantické, litovala jsem, že jedu jen sama s dětmi.

Cesta od Inverness

The road from Inverness





Dnes ráno jsem si poležela do půl deváté, protože děti měla granny Andrea. V devět jsme vyrazili na procházku. Anna vedla Tina, což je zlatý retrívr, a byla tím úplně fascinovaná. K vrcholnému zážitku pak patřilo, když Tino skočil do řeky a plaval. Andrea natrhala Anně květiny a házely je do vody. William spal. Kolem jedenácté přijela na návštěvu great-granny a byla nadšená z Anniny slovní zásoby.

Andrea a Anna na procházce
Andrea and Anna on a walk



Řeka protékající Thursem

The Thurso River


Prababička Mary s Williamem

Greatgranny Mary with William

0 Comments:

Post a Comment

<< Home