Katčin blog

Pro moji rodinu a přátele.

My Photo
Name:
Location: Wien, Austria

Sunday, June 05, 2011

Ottenstein (zapsáno na restaurační účtence)

3.6.
Neuvěřitelné, za dvě hodiny jsme si v internetu vybrali kemp, nabalili stan, jidlo, plavky a loď a vyrazili jsme s dětmi směrem Waldviertel k vodní nádrži Ottenstein. Odjezd 19.15, přijezd 21.00. Ve stanu uléháme o půl jedenácté. Kemp i ve tmě vypadá mile.

4.6.
8.30 Silný turek a vajíčka s klobáskou ke snídani. Obklopeni lesy. Jdeme na houby.
12.00 Cestou přes přehradu k přístavní restauraci (Scott si dal "pánský guláš", ve Vídni zvaný "fiakrový guláš", já nočky se sýrem). Houby jsme nenašli, zato červené lesní jahody.
17.00 Po nákupu jídla v Zwettlu a idylce aĺa Rozmarné léto, kdy jsme se u kávy poflakovali v zátoce kempu a čekali, až se přežene letní bouřka, jsme vyjeli na plavbu po přehradě. K večeři krupičná kaše, dospělí kotlety na grilu (a Veltlín).

6.6.
8.00 K snídani tzv. Ottensteinská směs (zbytek vepřového od večeře, špek, zelená paprika, rajčata a hlavně hodně česneku). 10.00 vyjíždíme na vodu. Pádlovat zkouší i děti. Kotvíme v zátoce, koupání. Příjezd zpět do tábora 13:00. 15:00 opouštíme kemp a po cestě se stavujeme na renesančním zámku Greillenstein, postaveném v roce 1590. Pak ještě zastávka u Macdonalda. 19.00 příjezd domů. Perfektní víkend.

Kemp po ránu


A náš stan


Hladoví jsme byli všichni


Cesta k přehradě


Pauza na louce






Scott o Sophii prohlásil, že vypadá jako "home from school", tedy doma na prázdninách


Pohled na přehradu





Vyjíždíme




Bylo větrno


Pádlování mne nadchlo


V zátoce


Vilémovi se zdála vesta fešácká, hlavně ta píšťalka


Pádlovaly i děti



Zámek Greillenstein






0 Comments:

Post a Comment

<< Home