Katčin blog

Pro moji rodinu a přátele.

My Photo
Name:
Location: Wien, Austria

Tuesday, March 05, 2013

Pálavské kopce o prvním březnovém víkendu


V sobotu ráno se dům v Lednici zalil sluncem, což jsme se Scottem brali jako první příslib nadcházejících nocí pod stanem, horských tůr, koupání a táboráků. A tak jsme v sobotu druhého března zahájili turistickou sezónu výšlapem na Pálavu. Nejdřív jsme zastavili u obory před Milovickou strání a prošli se lesem, kde ještě leželo dost sněhu. Poté jsme popojeli, zaparkovali u Klentnice a podle ukazatele se vydali směrem k hradu Děvín. Stejný nápad mělo více turistů, každou chvíli jsme někoho potkali. Anna nahlas zdravila: "Dobrý den!" a Vilém v kánonu: "Nashledanou!". K hradu jsme nakonec nedošli, museli jsme k velké nelibosti dětí obrátit, ale slíbili jsme jim, že se na Pálavu co nejdříve vrátíme.


V neděli po poledni Scott rozdělal táborák, takže když se maminka a tatínek kolem třetí vrátili z víkendu stráveného ve Vídni, zastihli Scotta a děti, jak na zahradě grilují klobásky. Ta pohodová atmosféra byla pouze mírně matoucí tím, že všichni tábornící měli na sobě čepice a zimní bundy.


Po návratu do Vídně pilovala Anna svůj referát o knize, jejíž děj se točil kolem kovbojů, indiánů a zlodějů. Anna halasně přednášela: "...lidé venku se hádali, protože jim někdo ukradl WHISKEY (vysloveno s anglickým přízvukem), bez které se NEDÁ ŽÍT." Než jsem stačila navrhnout, až ten dodatek o alkoholu vynechá, tak jí Scott referát pochválil, čímž se má námitka stala bezpředmětná. Ze zvědavosti jsem se Anny ptala, co jí na referát řekl dědeček, který si ho vyslechl ještě před naším odjezdem do Vídně. Anna se nadechla a procítěně mého tatínka ocitovala: "BÁJEČNĚ, Anuško, opravdu BÁJEČNĚ!"


Na závěr pár fotek z nádherné Pálavy




Cesta kolem obory


Do kopce směrem na hrad Děvín 

Naše Sofie má výdrž                        

Krásná panoramata:)

První beruška, kterou našla Sofie

Oheň



0 Comments:

Post a Comment

<< Home