Katčin blog

Pro moji rodinu a přátele.

My Photo
Name:
Location: Wien, Austria

Sunday, May 06, 2007

Přemilá návštěva

Právě odjeli. Scott, Claudia a Marek se vydali na letiště Glasgow Prestwick, které je od nás hodinu a půl cesty. Já mam před sebou horkou kávu, k tomu koláč podobný naší vánočce a hodlám sepsat, co se za minulý týden událo. Jedním z podnětů mé dnešní literární aktivity je rozhovor s maminkou, kdy mi po telefonu sdělila, že slovenská rodina čte můj blog: jen houšt a větší kapky, ale ještě lépe by bylo slyšet zprávy ze Slovenska přímo od zdroje!

Ale zpět k tématu. Marek s Claudií u nás strávili týden. Hned první ráno začalo mohutnou britskou snídaní se vším všudy, ani jedna ingredience nechyběla, jelikož mi Marek už dopředu zdůraznil, jak moc se na tu papu těší. Počasí nám celý týden velmi přálo, bylo krásně slunečno a tak jsme byli pořád venku. Claudie s Markem brali děti na procházky, šli jsme se všichni podívat na Aničku do baletu, ve čtvrtek a v pátek si oba vyrazili do Edinburku a v úterý byli v Glasgow, kde se setkali na oběd se Scottem a dali si fish and chips.

Děti byly z návštěvy nadšené. Vilém, který se rád mazlí s dámami a s pány si zase rád hraje, tahal Marka za ruku ke svým hrám. Anna zpočátku mírně žárlila, ale tála jednak v průběhu her, které si s ní Claudie hrála a jednak krásnými dárky, které ti dva přinesli nejen dětem, ale i nám. Anna snad nejvíce ocenila doktorský plášť a stetoskop a nyní se nám představuje jako „paní doktorka Večernice“.

Včera jsme spolu strávili poslední večer, kdy jsme si nejdříve pustili „Marie Antoinett“, dobové drama z Francie. Pravda, čekali jsme sice s Claudii a se Scottem na strýce Mářu, aby nám volbu potvrdil, ale ten četl dětem nahoře pohádky. Když přišel do obýváku a uviděl, který film jsme objednali (a už zaplatili), tak mu poklesla ramena a po celou dobu dívání se nezdržel komentáře! Po filmu jsme si udělali ještě černý čaj a při sušenkách nás Claudie s Markem bavili historkami z praxe. Marek nám povídal o pacoších, co vyžadují v lékárně „pilulky s delfínem“ a Claudie o tom, jak si v přípravě na hurikán Larry, který v Austrálii zažila, nashromáždila zásoby jídla v podobě jablka a instantní polévky. Ani jednomu z nás se nechtělo o půl dvanácté zvednout z podlahy a jít spát.

Taky nesmím zapomenout, že nás na jeden den přišla navštívit Scottova sestra Steph. Byla nekomplikovaná jako vždy, ujala se dětí na 4 hodiny a my jsme všichni vyrazili do Stirlingu na kávu. Pak jsme zase se Scottem vzali Steph na oběd a Marek s Claudií zůstali doma a hlídali.

Teď už musím končit, protože děti si žádají své, ale ještě fotky:

Scott and his sister Steph at lunch




Marek, Claudia and the children








Sophie's passport photograph






0 Comments:

Post a Comment

<< Home