Katčin blog

Pro moji rodinu a přátele.

My Photo
Name:
Location: Wien, Austria

Saturday, May 12, 2007

Sobota večer

Dnes ráno jsme měli živo, protože k nám včera večer přijeli Billy s Andrea – na přenocování, vrátili se z Itálie. Dnes ráno jsme všichni poseděli u šálku čaje a děti si užívaly prarodičů. Vlastně už brzy ráno jsme slyšeli se Scottem z pracovny, kde Billy a Andrea spali na matraci, hurónský smích. To naše Anna bavila granny a grandad. Ze slečny Sinclairové se totiž stává čím dál tím větší herečka. Velmi rychle se na ní lepí manerismy dospělých a tak někdy mluví anglicky s „mým“ českým přízvukem, někdy používá londýnské nářečí pochycené od Emmy, někdy zase silně regionální skotskou angličtinu, kterou používá Sharon. Kromě toho má i dospělácký slovník, takže nás čas od času překvapí perlami typu: „ty, poslouchej!” “to snad není možný, toto” apod, za což jde samozřejmě okamžitě do svého pokoje.

Včera v noci nás spalo v naší posteli pět. Nejdříve přišla Anna, protože se jí zdál škaredý sen, že má na jazyku hada a nechtěla ani za nic zastrčit jazyk zpět do pusy. Pak jsme k nám přestěhovali Viléma, protože měl horečku a nakonec jsem ještě musela svým lidským teplem konejšit Sophii, které začaly růst dva zoubky.

Teď je večer, právě jsme se dodívali na „Šílenství krále Jiřího“, velmi kvalitní a velmi skličující film, a tak se ze svých chmur vypisuji na stránkách blogu. Ale dosti, zítra je neděle a na pořadu dne stojí navštěva Edinburku a setkání českých a slovenských matek s dětmi.

náš nový domeček pro děti/ our new playhouse



Edinburgh - Arthur Seat






0 Comments:

Post a Comment

<< Home