Katčin blog

Pro moji rodinu a přátele.

My Photo
Name:
Location: Wien, Austria

Sunday, May 17, 2009

Rok 2009

Je neděle večer. Sedím před počítačem a klíží se mi víčka. Nicméně hodlám setrvat v současné pozici co nejdéle, protože za mnou na židli stojí Sofinka, svými bucláky mi čechrá vlásky, dává mi neúnavně do vlasů závoj, který ovšem hned sklouzne a do ouška mi přitom šeptá: "Mami krásná".

Ráda bych sepsala poslední vývoj událostí, a jelikož jsem už delší dobu nic nenapsala, tak začnu od Adama.

Tento rok jsme zahájili krásně - vánoční dovolenou v Brně, kde jsme v rodinné pospolitosti jedenáctičlenné rodiny oslavili vánoce a Nový rok. Kromě společných výletů na přehradu, do Křtin a procházek po Brně mi především utkvěl kuchařský výkon naší maminky, která pro všechny vařila a zároveň se účastnila veškerých radovánek. Vyšší dívčí, chtělo by se říct.

Po návratu domů jsme se Scottem pokračovali v přípravách na náš přesun do Vídně. Nyní, necelý měsíc před dnem D, je stav následující:

Scott začne v červnu pracovat ve Vídni jako softwareový architekt.

Od prvního června máme pronajmutý byt blízko Floridsdorfu. 110 metrů čtvereční, poklidná ulice, stará zástavba, parkety.

V červnu se do našeho domu v Maddistonu, který hodláme pronajímat, nastěhuje mladý pár s děťátkem.

V září začne Anna chodit do první třídy dvojjazyčné školy ve Vídni (dvojjazyčné proto, že většina vyučování bude v angličtině, hodina denně bude věnována výuce němčiny).

Hlavní body jsou tedy "odfajfknuté" a tak je nám veselo, i když stále ještě zůstává plno věcí k zařízení potažmo k zabalení.

Vánoce 2008





Křtiny







Maminčina poslední návštěva ve Skotsku, výlet k Loch Lomondu











Velikonoční prázdniny, výlet na parním vláčku, Boness





Poslední návštěva v Thursu před odjezdem, velikonoce








Scott a Anna na týdenní spanilé jízdě ve Vídni, duben